Πώς να επιλέξετε LED οδηγός IC?

LED έχει καθιερώσει την ακλόνητη θέση στην τον οπίσθιο φωτισμό των φορητών συσκευών. Ακόμη και με τον οπίσθιο φωτισμό για τις μεγάλου μεγέθους LCD πάνελ, έχει αρχίσει να αμφισβητήσει το mainstream CCFL. Στο φωτισμό, LED είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην αγορά λόγω της χαρακτηριστικά τόνισε, όπως η ενεργειακή απόδοση, φιλικότητα, μεγάλη διάρκεια ζωής και χαμηλό κόστος συντήρησης. Το κύκλωμα οδήγησης είναι ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του LED. Υπό φωτισμό, οπίσθιος φωτισμός ή η οθόνη του πίνακα, η επιλογή της τεχνικής αρχιτεκτονικής του κυκλώματος οδήγησης πρέπει να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Ο μηχανισμός του φωτισμού LED πηγαίνει ως εξής: όταν εφαρμοστεί η τάση προς τα εμπρός άκρα, στο μεταφορέα μειονότητα και το μεταφορέα πλειοψηφία σε το ημιαγωγών ανασυνδυάζεται να απελευθερώσει την ενέργεια πλεονάσματος, που εκπέμπουν φωτόνια. Οι κύριες λειτουργίες από ένα κύκλωμα το αυτοκίνητο είναι να μεταφέρει την τάση AC σε μια συνεχή τροφοδοσία και να ταιριάζει με την τάση και ρεύμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των LED συσκευές. Εκτός από την ανάγκη ασφάλειας, ένα κύκλωμα οδήγησης πρέπει να περιλαμβάνει επίσης δύο άλλα βασικά χαρακτηριστικά:
Πρώτον, ένα σταθερό ρεύμα πρέπει να κρατηθούν όσο είναι δυνατόν, έτσι η τρέχουσα διακύμανση εξόδου είναι σε θέση να διατηρείται μεταξύ της τάξης του ±10% ειδικά όταν η αλλαγή ισχύος προσφοράς υπερβαίνει ±15% εύρος. Εδώ είναι οι λόγοι για το γεγονός ότι ένα σταθερό τρέχοντα οδηγό, όταν χρησιμοποιεί το LED ως η οθόνη, άλλες συσκευές φωτισμού ή οπίσθιο φωτισμό:
1. για να αποτρέψετε τη τρέχουσα μονάδα από υπερβαίνουν το μέγιστο ποσοστό και περαιτέρω που επηρεάζουν την αξιοπιστία.
2 .για να πληρούν απαιτήσεις αναμενόμενη λαμπρότητα και εξασφαλίζεται η ομοιογενοποίηση χρώμα και τη λαμπρότητά της κάθε LED.
Δεύτερον, το κύκλωμα οδήγησης πρέπει να κρατήσει την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, έτσι ώστε η απόδοση του συστήματος LED μπορεί να μείνει σε υψηλό επίπεδο.
PWM (Pulse πλάτος τροποποίηση) είναι ένα παραδοσιακό φως προσαρμογή τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί απλή ψηφιακή παλμούς για να ανοίγει και να κλείνει το πρόγραμμα οδήγησης LED από καιρό σε καιρό. Το σύστημα μόνο πρέπει να παρέχει ευρύ και στενό ψηφιακή παλμούς, προκειμένου να εύκολα να αλλάξετε την έξοδο για την προσαρμογή των LED λαμπρότητα. Το πλεονέκτημα είναι ότι η τεχνολογία είναι σε θέση να παρέχουν υψηλής ποιότητας λευκό φως με την υψηλή αποδοτικότητα μέσω εύκολη εφαρμογή. Αλλά υπάρχει ένα μοιραίο μειονέκτημα: είναι ευπαθή σε EMI (ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών), μερικές φορές ακόμη και να παράγει ακουστικό θόρυβο.
Τάση boost είναι ένα σημαντικό καθήκον της κύκλωμα οδήγησης LED, χωρίζεται σε δύο διαφορετικές καταστάσεις τοπολογική, δηλαδή, τάση ώθηση μέσω το πηνίο και χρέωση χτύπημα. Όπως το LED είναι ρεύμα με γνώμονα, και το πηνίο είναι πιο αποτελεσματική κατά τη στιγμή της τρέχουσα μεταφορά, έτσι η μεγαλύτερη δύναμη της τάσης ώθηση μέσω αεραφρού έγκειται στο της υψηλής αποδοτικότητας, το οποίο μπορεί να φθάσει το 90%, αν σχεδιαστεί σωστά. Ωστόσο, είναι η αδυναμία ως πολύ αξιοσημείωτο, δηλαδή, ισχυρή ΕΝΙ, που επιβάλλει υψηλές απαιτήσεις για τα συστήματα των τηλεπικοινωνιακών προϊόντων όπως τα κινητά τηλέφωνα. Η εμφάνιση των αντλιών χρέωση, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα δεν προωθείτε τάσης μέσω του πηνίου. Φυσικά, η αποτελεσματικότητα της τάσης ώθηση μέσω την αντλία χρέωση είναι χαμηλότερο από εκείνο με τον άλλο τρόπο.
Δεν έχει σημασία σε φωτισμό ή φωτισμό εφαρμογές, του σχεδιαστή του προϊόντος που έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αύξησης η αποτελεσματικότητα του προγράμματος οδήγησης μεταφοράς. Να βελτιώσει τη μεταφορά αποτελεσματικότητα δεν είναι μόνο ευεργετικά για τα φορητά προϊόντα να επεκτείνει το χρόνο αναμονής, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό μέσο για να λύσει το πρόβλημα του LED απαγωγή θερμότητας. Στο φωτισμό, η χρήση της υψηλής ισχύος LED υπογραμμίζει επίσης το πρόβλημα της αποτελεσματικότητάς μεταφορά.
LED χρειάζεται ρεύμα και τάση σταθεροποίησης στοιχεία στην εργασία, η οποία θα πρέπει να εμφανίζεται με υψηλής τάσης διαιρεμένη και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, διαφορετικά, το υψηλής απόδοσης LED θα μειώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος λόγω της υψηλής κατανάλωσης εργασίας, ερχόμενος σε αντίθεση με την αρχή της εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλής απόδοσης. Συνεπώς, το κύριο κύκλωμα ρεύματος περιοριστικός πρέπει να χρησιμοποιούν υψηλής απόδοσης κυκλώματα όπως η Χωρητικότητα πυκνωτή, πηνίο ή μεταγωγής κυκλώματος με τροφοδοτικό ως είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η υψηλή αποτελεσματικότητα του συστήματος LED αντί για την αντίσταση ή την σειρά τάση σταθεροποίησης κύκλωμα. Το κύκλωμα σειρά σταθερή ισχύ εξόδου μπορεί να κρατήσει την απόδοση φωτισμού LED σταθερή σε ένα ευρύ φάσμα του τροφοδοτικού, αλλά κανονική κυκλώματα IC θα χάσει κάποια απόδοση. Η υιοθέτηση της μεταγωγής κυκλώματος με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι σε θέση να εγγυηθεί σταθερή ισχύ εξόδου με μεταφοράς υψηλής απόδοσης κάτω από δραματικές τάσης παραλλαγή του τροφοδοτικού.
Επί του παρόντος, Οδηγήσεων με τη φωτεινή αποτελεσματικότητα είναι μακριά από την αντικατάσταση των λαμπτήρων φθορισμού τρεις μπάντα, ακόμα φώτα LED μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά κάτω από πολύ χαμηλή τάση ασφαλείας (SELV), για παρουσίες, υποβρύχια φώτα σε πισίνες ή παιδικές πισίνες, λαμπτήρες εξόρυξης. Εκτός αυτού, το LED έχει μοναδικά πλεονεκτήματα στην άμεση χρήση της πράσινης ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια, αιολική ενέργεια ή τα φώτα έκτακτης ανάγκης. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα προσαρμόζοντας, LED δεν συνειδητοποιούν μόνο μηδέν στα εκατό τοις εκατό προσαρμογή, αλλά επίσης διατηρούν υψηλή αποτελεσματικότητα καθόλη τη διάρκεια της προσαρμογής διαδικασία χωρίς να βλάψει την αντοχή, που είναι ένα δύσκολο έργο για φώτα εκκένωσης αερίου.


 

(Source: )

Recent Dynamic

Quick Contact

Contact Information

3η οικοδόμηση, τεχνολογικό πάρκο Hengchangrong (Hi-Tech), Shilongzai, πόλη Shiyan, Σενζέν, Κίνα

+86-18666293377

sales@newstar-led.com

SOCIALS

Message Board